Gaatjes schieten / Oorbellen schieten

Ofwel, gaatjes prikken met behulp van een apparaatje. We hebben hiervoor een uitgebreide keuze aan oorbellen. Je kunt o.a. kiezen uit eenvoudige titanium knopjes, bloemetjes met steentjes of zelfs echte gouden oorbellen! Al deze oorbellen zijn speciaal ontworpen om als eerste oorbel gebruikt te worden en zitten in een steriele verpakking.

Wil je gaatjes laten schieten?

Dan kun je het beste even bellen voor een afspraak met onze piercingstudio in Venlo (Tel. 077-3547892). Je kunt natuurlijk ook altijd zonder afspraak langs komen, maar dan loop je de kans dat de piercer geen tijd heeft.
Op zondag en maandag zijn wij gesloten.
Voor eventuele wijzigingen kijk je op de Homepage.

Leeftijd

De onderste 2 gaatjes in de oorlel zetten wij bij alle leeftijden.

Wij zijn gespecialiseerd in het zetten van oorbellen bij baby's vanaf 6 weken oud.

Prijzen

De prijzen beginnen bij €15,- per paar inclusief het schieten en lopen op tot maximaal €135,- per paar voor de echte gouden oorbellen. De prijs is dus afhankelijk van het model en het materiaal dat je kiest. De prijzen liggen gemiddeld tussen de €25,- en €35,- per paar. Deze prijzen zijn incl. het schieten.

3e gaatje / gaatjes in kraakbeen

Wil je graag een 3e gaatje, een gaatje bovenin het oor of in je neus laten maken? Dat kan, maar de GGD heeft hier wel speciale regels voor opgesteld:

  • Alleen winkels die een speciale GGD-keuring hebben mogen dit doen. P.One heeft deze keuring.
  • Ben je tussen de 12 en 16 jaar, dan zal één van je ouders, (of voogd) mee naar de winkel moeten komen om officieel toestemming te geven. Onder de 12 jaar is een 3e gaatje niet toegestaan.
  • Vanaf 16 jaar mag je alleen komen, maar je moet dan een identiteitsbewijs meebrengen.
  • Wij gebruiken alleen het push-through systeem, omdat dit systeem het weefsel het minst beschadigd.
  • Alleen de oorlellen, het vlakke gedeelte van het kraakbeen en de neusvleugel komen voor het schieten in aanmerking (zie afbeelding). Voor kraakbeen en neusvleugel wordt echter geadviseerd om deze te piercen, maar dit is wel iets duurder dan schieten (zie piercing tarieven). Alle andere plekken kunnen alleen met een naald gepiercet worden. Hiervoor kun je natuurlijk ook bij ons terecht.

Verzorging / genezingstijd

Genezingstijden variëren van 9 weken voor de oorlel tot wel 9 maanden voor een gaatje door het kraakbeen. Let wel op: elk gaatje is een open wond en moet dus goed verzorgd worden om de kans op infecties tot het minimum te beperken. Je krijgt van onze duidelijke uitleg hoe je nieuwe gaatjes het beste kunt verzorgen.